Kategorie receptů
- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže kulatozrnná natural (v suchém stavu) | 300 |
Máslo přepuštěné Ghí | 15 |
Olej řepkový | 10 |
Zeleninový vývar (čistý) | 1000 |
Česnek | 20 |
Cibule šalotka | 70 |
Parmezán 32% | 60 |
Dýně | 1000 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 8147 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 292,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 59,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1358 kJ
Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 48.7, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Dýni hokaido vydlabeme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme, pokapeme olejem a dáme péct na 200 stupňů asi na 50 minut. Když je dýně dostatečně měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Máslo ghí rozehřejeme v hrnci, přidáme na jemno nakrájenou šalotku, krátce osmahneme, přidáme i rýži a tu osmahneme velmi krátce společně s cibulkou. Poté zalijeme asi polovinou vývaru. Vývar necháme vyvařit a znovu rýži podlijeme. Když už je rýže téměř hotová a krémová, přidáme dýňové pyré, prolisovaný česnek a parmezán a necháme dojít. Můžeme dochutit čerstvou šalvějí, rozmarýnem nebo petrželkou, podle chuti. Podávat můžeme jako přílohu například k rybě, vepřové panence nebo kuřecímu prsu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.